KRC Genk wint Novon Enter Vooruit U12 Tournament

De eerste editie van het Novon Enter Vooruit U12 Tournament, dat plaats heeft gevonden op Zaterdag 24 Augustus 2019, is gewonnen door KRC Genk U12. De Belgen wisten in de finale het eveneens sterke Sparta Rotterdam U12 te verslaan. Na een zinderende finale met in totaal 6 goals (drie goals aan beide zijden) moesten penalty’s voor de beslissing zorgen. Beide teams mochten drie strafschoppen nemen. KRC Genk voerde deze het beste uit en mocht daarmee de beker, uitgereikt door ex-scheidsrechter Eric Braamhaar, in ontvangst nemen.

In de halve finale wist Sparta Rotterdam U12 wel een andere Belgische deelnemer te verslaan in de vorm van KV Mechelen U12. De toernooiwinnaar, KRC Genk, versloeg in de halve finale het indruk makende KuPS U12 uit Finland. In totaal deden naast gastheer Enter Vooruit vijftien profteams uit binnen en buitenland mee. Met dank aan een goede organisatie, enthousiaste vrijwilligers, een competitief deelnemersveld en stralend mooi weer kunnen we terugkijken op een geslaagd evenement.

Back to news